Dialogue with nature

It took Architect Arturo Montanelli two years to realize the project of this house for him and his family. The Stone House, as Montanelli calls it, is situated on the bank of lake Como. The architect tried whenever possible, to connect the building with the nature surrounding it. The idea was to create harmony between the landscape and the building. Only natural materials were used : stone, marble, wood. According to the architecture’s idea only simple forms and materials can be compared with nature. The local materials were used in all the rooms of the house. The floors in the dining-room and the hall are made with stones from Varenna, the town where the house is located. The colour scheme of the interior plays with the contrasts of the natural shades of wood, iron and stone. Furniture, lights and carpets add some colour accents.

Via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s