Piedmont Residence by Moller Architecture

An existing house was deconstructed to make room for 7200 SF of new ground up construction including a main house, pool house, and lanai.  This hillside home was built through a phased sequence of extensive excavation and site work, complicated by a single point of entry.   Site walls were built using true dry stacked stone and concrete retaining walls faced with sawn veneer.  Sustainable features include FSC certified lumber, solar hot water, fly ash concrete, and low emitting insulation with 75% recycled content.

Type: Residential
Program: 5 Bedrooms, 7 Bathrooms, Den, Pool House, Lanai
Size: 7000 sqft
Architect: Moller Architecture
Photographer: Mariko Reed
Source: Matpelbuilders

Flavor Paper HQ by Skylab Architecture

Flavor Paper HQ, a boutique wallpaper manufacturer located in Brooklyn, NY by Jeff Kovel of Skylab Architecture. Portland firm Skylab Architecture designed the renovation of a 1931 brick building to house the new headquarters for Flavor Paper.
Sherman, CEO of Flavor Paper and a couple of employee-tenants actually live there, with the boss enjoying a classic bachelor lifestyle (D.J. booth, roof deck, floating beds) inside a retro-futuristic penthouse with the city’s easiest commute.

Z House by nred arquitectos

Z House, by nred arquitectos, is a residence located in Gran Canaria, Spain, a structure most notable for its two-terrace configuration. The design was necessitated by the site’s slope and topography, a plot also characterized by dense vegetation and interspersed with small gardens. Theoretically, the house’s plan is infinite, its structures based on free composition and varying heights determined by the land’s contours, rising and falling like a waterfall. Its construction, meanwhile, is comprised of concrete, glass and wood, while the residence’s interior is defined by tubular spaces, lit only at one end and providing a more linear complement to its folding design.

View more: Architecture – Source: ArchDaily

CC House by Parque Humano

Situated in Chihuahua, Mexico, the CC House by Parque Humano serves as a forward-thinking, streamlined home within the midst of the stark environment. Boasting heavy architectural lines and an elongated structure, the CC House is characterized by minimal white stucco walls and tan stone. Contrasting wood paneling plays a role in both the exterior as well as the interior of the house as various walls are layered with the subtle texture. The open-air home features expansive windows to allow light to flow freely into the spaces of the home while an outdoor, underground pool and open patio sections finish things off.

Architects: Parque Humano
Location: Chihuahua, Mexico
Total Area: 650 sqm
Completion: 2011
Project Team: Jorge Covarrubias + Benjamín González Henze con Omar Martinez
Structure: D.E.C.S.A.
Photographs: Paul Rivera – ArchPhoto
View More: Architecture